In Zorgplein Soest, gevestigd in de voormalige polikliniek van Meander Medisch Centrum, vestigen zich binnenkort een aantal nieuwe zorgverleners. In het najaar zal de officiële opening van Zorgplein Soest plaatsvinden.

In augustus trekken Mediq Apotheken en Hilhorst Hulpmiddelen in het pand aan het Dalplein. Huidvisie verhuist dit najaar. Eerder dit jaar hebben Tandartspraktijk Soestdijk, PsychologenPraktijk Soest, Additief voeding dieet & leefstijl en Braams praktijk voor dyslexie en dyscalculie hun praktijken in Zorgplein Soest geopend. Meander Medisch Centrum is als verhuurder van het pand blij met het complete aanbod van zorgverleners in het gebouw.

Met de komst van deze praktijken biedt Zorgplein Soest een groot aanbod aan zorgverleners, midden in Soest. In Zorgplein Soest waren al gevestigd: Huisartsencoöperatie Soest, Fysiotherapiepraktijk Soestdijk, Verloskundigenpraktijk Fea, Stichting Buurtzorg Nederland, Vereniging Federatie Werkgroepen Deskundigheidsbevordering Huisartsen in Midden Nederland, Podotherapie Eemland, GGz Centraal en het prikpunt Meander Medisch Centrum. De huurders hebben een vereniging opgericht om de samenwerking tussen de zorgverleners te bevorderen.

Met de nieuwe huurders is het gebouw bijna geheel verhuurd. Er zijn nog enkele kamers beschikbaar voor aanvullende disciplines, zoals logopedie.